En Rudares tankar pt 19

Jag är tillbaka, frihet och internet i samma stund ger möjlighet till eftertanke.

En Rudare tänker till då jag läst mkt senaste månaderna i media om övergrepp på unga inom idrotten och fick nyligen information om att detta förekommer även inom min idrott och inom ett väldigt betydande insitament i värmlänsk innebandy. Jag har inga fakta som styrker detta men enl min info ska det finnas flera personer som uttalat sig om att denna ledare agerar felaktigt med sina spelare och om detta nu stämmer känns det väldigt olustigt och inte alls bra att vi isf även har detta problem hos oss.

Det skulle va väldigt skönt om sanningen kommer fram, om min information stämmer, dock är det endast en person som berättat detta för mig så jag vill inte rikta några misstankar eller namnge personer då det känns fel i detta läge.

Till den roligare delen av min idrott istället. Vi har nu spelat 5 seriematcher och har 5 segrar med 72-23 i målskillnad...Kanonstart skulle man vilja säga och taktiskt har vi genomfört de flesta matcherna nästan perfekt.

Pratade talang med en gamal juniorstjärna från FBK där vi kom fram till att han själv va en oerhörd fysisk talang i tidig ålder men hade inte alls den psykiska talangen för att lyckas. Här vill jag hävda och framförallt påpeka att många tränare kallar en spelare talang men glömer o dela upp de olika grupkvinnaperna som man kan vara en talang kring. Oftast är en spelare i unga år en fysisk talang o gör kanske massor av mål o poäng pga sin snabbhet o storlek, sen växer de andra ikapp och spelarens taktiska talang och psykiska talang är inte alls på samma nivå.

Nu hamnar spelaren efter och ofta lägger dessa spelare av i tidig ålder. Synd att många tränare glömmer o tänka på alla delar av en så kallad talang....

Tänk på det alla tränare där ute att ni ska se helheten o utveckla de svaga delarna hos spelaren så det blir en färdig idrottsmann/kvinna.

En Rudare i etern

RSS 2.0