En Rudares tankar pt 7

Att vara en innebandyspelare!

Det finns 3 typer av innebandyspelare kan man väl säga.
Den med talang men som är slö o inte vill träna ( blir sällan riktigt bra )
Den med talang som gör att för att nå sin fulla potential ( mkt stor chans att nå riktigt långt )
"Den talanglöse" som sliter som en hund för o lyckas ( finns en hel del ex på denna typ )

Jag gillar den sistnämde bäst, tänk att va tränare för en spelare som krigar för varje cm varje träning varje dag för att utveklas och sedan lyckas, det är grymt kul o se.....

Talang räcker bara så långt och talanger har kjag sett i flera genarationer som kastat den i soperna genom obeskrivlig lathet och krökande som bara leder till jobb på posten eller ICA och nån shyrre A-Lags debut och några matcher på bänken i översta eliten... Är det något att leva på och tycka att det är en prestation när man begåvats med en talang i grunden?

Alla Rudare föds med en talang, alla rudare vet vilken det är, de är också förbannat bra på o använda den, vissa blir för bra helt enkelt men gemene Rudare utvecklar andra talanger och når andra nivåer i sina liv. De som inte vill ändra sig de sitter med Lasse 25 på Metropol. Fett liv!

Direktören fyller 30 i helgen, vi får se vad detta slutar med, han är ju Rudare ;)
Nya lgh skrivs över på fredag också, sen är det dax o ta tag i de bestyren.
Kilspöjken ska snart lämna rud för sitt kils mansion och han är siste man att lämna de gamla kvarteren för långtäppan är ju ett eget område mellan Rud o Färjestad.
Bloggen önskar lycka till!

Min vän Värmlänningen har varit i asien igen och lär ungdomarna där o lira poker, det måste gått ganska fort då Värmlänningen inte är känd som något poker fenomen. Detta märks tydligt de tillfällen vi sitter vid samma bord nere på styrsö och lirar våra 100:- turneringar. Värmlänningen har väl 5% vinningratio  om man räknar ihop totala antalet turneringar. Man kanske skulle ta sig en tur till Asien o lira lite poker...

//En rudare i etern

En rudares tankar pt 6

Semster, Semester du underbara semester.

Så vill jag börja dagens histoia. För nästan exakt 52 veckor sedan klev jag in på jobbet och möttes av ett olustigt besked av fröken Sjuk, reverse!

Sen har jag under de följande 52 veckorna lärt känna en hel del nya sköna karaktärer. Le Krydd, Texmex mfl mfl..
Texmex agerar som en riktig kvinnokarl fast han inte vill va det, kan det va så att alkohol påverkar grabbens omdömme? Hur som han är en ironisk person med defekter inom fotbollen som spel och kunskap en skön snubbe trots allt.
Texmex ska komma till karlstad o kröka är det tänkt under denna ljuvliga semester. Han ska ta med sig TV-Luggen som aldrig varit ute i karlstad påstår han.... Då ska grabben få åka i sann Rudaranda.

Alla våra tankar har den senaste veckan gått till Disney figuren som har det tungt just nu, vi skänker våra tankar och stöd och vi finns där allihop i gänget.

Imorrn ska Boa och jag ner på BMB o kolla läget igen är det tänkt, det blir väl städat som vanligt när Rudare går på lokal, kan bli båtfärd på älven först som lite uppvärmning, optimalt.

Kommander Krill måste va världens sämsta roddare, han visade inte direkt upp demontakter på älven förra helgen om man säger så.

Freuline är en ny bekantskap, en uppenbart intressant sådan och helt otippat måste jag säga, aldrig aldrig någonsin kan man föreställa sig detta...

Innan jag avslutar dessa tankar ska jag avsluta med ett citat från Romartiden där jag bytt ut ett namn på en stad.

" förövrigt anser jag att söderhamn bör jämnas med marken"

//En rudare i etern


En Rudares tankar pt 5

Ytterligare en vecka har paserat i revy och snart vankas det semestertider, 3 arbetsdagar kvar sen är det 28 dagar utan arbete som hägrar. Lägenheten ska fixas och allt gamalt ska bort o nytt ska in.

Börjar med ny soffa, Säng, Köksbord o stolar, sen får vi se vart det slutar.

Det blev en ny helg med krogbesök och båttur på älven.
Direktören var istan och det blev en fartfylld start på kvällen, den gode Direktören försvann spårlöst vid 23 tiden och fick ersättas av Bjurra som i rask takt jobbade ikapp, det blev in på Ankan men det blev inte ett långvarit besök.
Min vän Long Island Ice tea jobbade övertid och det blev en cykeltur hem redan innan stängning.
Till min förtjusning så överraskades jag av två påsar chillisar när jag öppnade dörren till kylen på lördagen :)
Chillisar the best a men can get!

På lördagen va det dax för 30 års kalas då X:et syster firades långt in på småtimmarna, mkt trevligt folk och en trevlig fest blev det på en väldigt rimlig nivå.

Söndagen skulle det ut o åkas båtar på älven igen. Kommander Krill och jag hade åkt till rusta och köpt en varsin lyxbåt.


Kilspöjken, Disney figuren, Borat och 6 andra var med, totalt blev vi 11 st som gav oss iväg. i medvinden tog turen bara 1,5 h så det blev lite kort men fint var det.
FBK insidern har äntligen fått en grabb, en redig pöjk på 55 cm och 4,5 kg. Bloggen grattar och önskar familjen all lycka i framtiden...

Kilspöjken är på väg o lämna stan hans tid är förbi och ska vi gissa på en tjej inom 13 månader?
Liverpool börjar ta form och nu har Joe Cole skrivit på samt Danny Wilsson.... Fler är på ingång och det kan bli riktigt bra lag detta.

Nu kör vi de sista 3 dagarna och slutligen vill jag hylla Entourage.... Den bästa serien som går just nu och den 29 september börjar Dexter.....

// En Rudare i etern

En Rudares tankar pt 4

Veckan som gått i solens spår!

Värmlänningen har börjat ladda upp för fisketuren och redan nu har han laddat för avresa på onsdagen från de djupa skogarna i småland, han hoppas på att resan ska bli legendary.
Själv slog jag till i onsdags och skrev under kontraktet till min nya lägenhet, degen flyger ut från kontot men nu äger jag ju äntligen en lägenhet istället för att hyra, det känns bra.

Kilspöjken är också klar med sitt inköp av fastighet i grannkomunen och nu väntar en hektisk sommar för han och hans käraste.
Veckan flöt på ganska bra och inför helgen beständes trevliga aktiviteter. På fredagen blev det en afterwork kväll på Tempels uteservering med käk och ett antal Long Island Ice tea. 6 st gick det och notan landade på dryga 1100:-
En after work värd namnet. Trevligt va det och fler personer anslöt under kvällen.

FBK insidern har fortfarande inte fått junior än och det börjar gå rätt långt förbi nu. Han roar sig med o skicka sms med cunyskt innehåll och ironiska texter....

På lördagen blev det gummibåtar på älven. Jag, Disney figuren, Janne och Micke samt den evigt ivrige Borat gav oss iväg vid 14.30 tiden. Ny pumpad båt och en kasse iskalla långburk bådade gott.
Efter ca 20 min upptäckte jag att min båt läckte luft, inte optimalt men det blev båt byte o sen flöt det på.
Dryga två timmar tog turen o det va riktigt nice i solen med en kall långburk i handen, detta måste ni prova.

Sen klev vi raka vägen hem till Borats föräldrahem där poolen va redo för ett besök och vi kunde svalka oss en stund. Disney figuren hade haft med mobilen och tog ett par kort från dagens tur.



Hela gänget avslutade kvällen hemma hos Borat där det blev grillat och öl samt bronsmatch i fotbolls VM...Alla inblandade va grymt nöjda med dagen och ville omgående gör om den samma....Detta dröjer nog inte heller.

På återseende.

//En Rudare i etern

En Rudares tankar pt 3

Veckan som gått blev ganska hektisk. Det vart sjukt mkt på jobbet så det sociala livet har ju blivit lite lidande. Jag har också hittat ny lägenhet som det ska göras klart med till veckan.

Det verkar som Disney figuren har semester för fullt, allt han skriver på FB är grillat o en kall, livet är gott ibland tydligen ;)
Direktöten ska fylla 30 och bjuder in till kalas uppe i borlänge, TV-Pucks legenden tvekar då han ju satt sig med en familj på halsen, detta problem lider ju inte jag själv av... Vi kan bara anta att Direktöten kommer ställa till med ett sjuhelvetes kalas iaf.

FBK insidern har fortfarande inte blivit farsa, det börjar bli tajt för hans del men det kommer nog snart hoppas vi alla. Kan det va en ny Sniper-H på gång?

Det blev en liten get together på fredagen med FBK insidern, Hans svåger, Disney figuren och jag själv. Vi satt hemma hos Kilspöjken o kollade fotbollen med några kalla innan Harrys fick sig ett besök. Kilspöjken har ett lir på uruguay som världsmästare till det fina oddset 90 gånger, dom är ju fortfarande kvar :) Jag säger lycka till.

På lördagen blev det fotboll o grillat hemma hos Boa och man kan säga att hettan va överväldigande och då menar jag inte hettan från grillen. Solen stekte på något fruktansvärt o inte en vindpust på hela dagen. Riktigt trevlig kväll och det blev BMB till slut.

Där träffade jag flera kändisar och det är alltid kul.

Idag va det så dax o kolla det sista i nya lägenheten, Kilspöjken hade tagit med fuktmätare hem från jobbet och vi kollade så det inte va några konstigheter. Det blev grönt ljus och nu ska jag bara fixa alla papper till veckan så är den min 1/8. Fiiiint det!

//En Rudare i etern

RSS 2.0